• / 12
  • 下载费用:10 金币  

2011年四川省泸州市中考英语试题.doc

关 键 词:
2011年四川省泸州市中考英语试题.doc
资源描述:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------泸州市 2011 年高中阶段学校招生统一考试 英语试卷(考试时间:120 分钟)第 I 卷 选择题(一至二大题,共 65 分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目准确写涂在答题卡上。2. 每小题答案选出后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案,不能答在试题卷上。3. 考试结束后,试卷和答题卡一并交回。一、 基础知识运用(共两节,满分 25 分)第一节 单项选择(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)从 A、B、C 、 D 四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。1. --- How far is your family from here?--- It’s about ten _____ walk.A.minute’s B. minute C. minutes’ D. minutes2. Her brother is very busy with his work now, so he has _____ time to read newspaper. A. much B. little C. full D. a lot of3. There are over ______ students in their school. A. hundreds B. nine hundreds C. hundreds of D. nine hundred 4. Mr. Fan ___ this watch in 2005. he ____ it for 6 years. A .bought, has had B. bought, has C. has bought, has had D. has bought, had 5. The radio says a wild animal zoo is going to ____ in our city. A. be built B. built C. build D. be building 6. --- I think drinking milk is good ____ our health.--- Yes, I agree _____ you. A. with, to B. to, to C. at, with D. for, with 7. --- How is it going?--- ______A. No, I don’t think so B. Yes, I’d love to C. It’s great D. It’s a pleasure. 8. They have just cleaned the windows, so the room looks ______.A. brightest B. least bright C. less bright D. much brighter 9. --- Your coat is so beautiful. It must be expensive. --- Not really. I only _____ ¥30 on it. A. cost B. spent C. paid D. took10.--- Do you know _____?--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Next Sunday. A. what they will do B. what will they do C. when will they come D. when they will come 第二节 完形填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分)通读下面的短文,然后从后面各题所给 A、B、C、D 四个选项中选择可以填入空白处得最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。My friend Mr. Smith is a famous doctor and has a hospital. So he has enough money to __11__ all over the world. And he’s been to a lot places of interest. He likes to __12__ children and has a lot of little __13__. They often ask him to tell them all kinds of funny things he __14__. It makes them happy and his room is always full __15__ children when he’s free. It was my little son’s seventh birthday yesterday. The boy wanted to __16__ his old friend Mr. Smith to the party. He __17__ Mr. Smith himself and told him about it. the doctor accepted his __18__ happily. At half past seven the boy was waiting for his coming at the gate. __19__he saw his car, he ran towards him. Mr. Smith __20__ on time, with a nice present in his hand. After dinner the children sat around the traveler and asked him to __21__ them some funny stories. Mr. Smith agreed and his stories made them __22__ again and again. At last th told them the funniest story. He said, “ Once I reached a city __23__a foggy day. The fog was the thickest in the world …”Please wait a__24__, Mr. Smith,” said my son, “ It’s said the fog in London is the thickest in the world.”“You’re __25__, my clever boy.” Said the funny doctor. “ The city had much fog that day …” “ What’s it, the?” the boy couldn’t wait to ask again. “ The fog was so thick that I couldn’t see it at all,” the funny doctor said with a smile. 1. A. work B. fight C. live D. travel 2. A. wait for B. look over C. play with D. look after 3. A. friends B. brothers C. workers D. classmates 4. A. read B. wrote C. thought D. saw. 5. A. with B. for C. of D. by 6. A. send B. ask C. carry D. get 7. A. knew B. Caught C. taught D. called 8. A. invitation B. things C. car D. money 9. A. Before B. As soon as C. Until D. Since 10. A. came B. answered C. said D. played 11. A. speak B. say C. tell D. talk 12. A. think B. laugh C. cry D. fear 13. A. with B. in C. at D. on 14. A. moment B. day C. week D. year 15. A. sorry B. sad C. wrong D. right 三、阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分,满分 40 分)阅读下面短文,从每题所给 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------A Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their families don’t know them as well as their friends do. In large families, it is quite often for brothers and sisters to fight each other and then they can only go to their friends for some ideas. It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot to time talking among themselves on the phone. This communication is very important in children’s growing up, because friends can discuss something. There things are difficult to their family members. However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents may even stop their children form meeting their good friends. Have you ever thought of the following questions?Who choose your friends? Do you choose your friends or your friends choose you? Have you got a good friend your parents don’t like? Your answers are welcome. 16. Many teenagers think that their _____ can understand them better. A.sisters B. brothers C. friends D. parents 17. _____ is very important to teenagers. A. Making friends B. Meeting friends C. Living with friends D. Fighting with friends 18. Teenagers usually like to ______.A.go to their brothers and sisters for help B. communicate with their parents C. make friends with their parents D. discuss something with their friends 29. The sentence “ Your answers are welcome” means “ _______”A. Your answer are right B. You should give us all the right answers C. We’d like to have your ideas about the questions D. You are welcome to understand your friends. 30. According to the writer, parents should _____-.A. choose for their children B. understand their children better C. welcome all their children’s friends D. stop their children from choosing friends. BThe seasons in Australia are not like ours. When it is winter in china, it is summer there. Australia is a southern country, it is in the south of the world. July and August are the winter months; September, October and November are spring, the summer is in January, February and December, and March, April and May are the autumn months. The north of the country is hotter than the south. A very large part of this country has no rain at all. The east coast (海岸地区)has rain all year, and there are no dry months there. The southeast winds blows(吹) here all the year. They bring rain from the sea. There is not much rain on the west side. The southeastern part of Australia has summer rain from the southeast winds. They only blow here in summer. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------The southwestern part of Australia has winter rain. The west winds blow over the southwest in winter only. In summer, the southwest of the country has no rain. In the north of Australia, there is no rain in winter. The rain comes in summer. The northwest winds bring it. 31. In October, it is ______ in Australia.A. spring B. summer C. autumn D. winter 32. It is ____ in the south than in the north in Australia. A. warmer B. hotter C. colder D. cooler 33. The ______ part of Australia has the most rain.A. eastern B. southeastern C. southern D. northern 34. The west winds only come over the ____ of the country in winter. A. east B. west C. northwest D. southeast 35. There is _____ rain in winter in the north of Australia. A. enough B. a heavy C. more D. no 来源:学_科_网]COf course you don’t want to be sick in your vacation. So what can you do while traveling? There are three things you should remember: relax, sleep and eat well. A vacation is a time for relaxing, but very often it is not. Think about what you do when you are a tourist. There are so many places to visit: shop, parks, churches and temples ( 寺庙 ). You may spend most of the days walking around these places. This can be very tiring. Do not ask your body to do too much. A tired body means a weak body. A weak body gets dick easily. So sit down for a few hours in a nice place. In good weather, look for a quiet park bench.[来源:学agree with sb “同意……意见”.7. 答案:C 【解析】口语交际。提问“过得怎样?” 故选 C。8. 答案:D 【解析】形容词的比较级。根据句意是擦过窗子后使房间看起来更明亮了,用比较级与擦玻璃之前比较,故选 D。9. 答案:B 【解析】同义词辨析。考查 spend.on 用法。10.答案:D 【解析】宾语从句。根据答语可知提问时间用特殊疑问词 when;根据语序故选 D。第四节 完形填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分)------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------【主旨大意】 文章讲述了史密斯先生很喜欢孩子,有很多小朋友也很喜欢他。我儿子要请他参加他的生日聚会,在聚会上他给孩子们讲了许多他见到的有趣的故事,最可笑的故事是他讲在浓雾的伦敦,什么都没看到。11. D 根据下文“ 去过很多的名胜” 可知是旅游。12. C 根据句意“和孩子们玩”,考查固定短语 play with.13. A 根据上文和孩子们玩,所以应该是小朋友。14. D 根据上文文意应是“旅游时见过的一些有趣的事”,故选 D.15. C 考查固定短语的用法 “be full of”装满。16. B 根据句意应是“邀请史密斯来参加生日聚会 ”,故选 B。17. D 根据句意是“ 他自己打电话告诉他” ,call sb “给某人打电话”.18. A 根据上文可知是接受了“邀请“ ,故选 A。19. B 考查连词,根据句意“一看到车就跑了过去 ”,as soon as 一……就……。20. A 根据文意“ 史密斯先生来的很准时 ”,故选 A。21. C 考查固定短语用法 tell the story“讲故事”,故选 C。22. B 根据上文提到的史密斯先生经常讲有趣的故事,所以让孩子们一次次的笑,故选 B。23. D 具体到一天用介词 on。24. A 考查固定短语 wait a moment“等一会”。25. D 根据上文可知孩子说的是对的,所以史密斯先生肯定孩子说的是对的,故选 D。三、阅读理解(共 20 小题,每小题 2 分,满分 40 分)阅读下面短文,从每题所给 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。A 【主旨大意】文章讲述了青少年要拥有自己的朋友这是很重要的,朋友间彼此了解,可以互相讨论事情,作为父母应该要了解孩子们。26. C 细节理解题。根据第一段第二句可知朋友对他们很了解,故选 C。27. A 细节理解题。根据第一段最后一个句子 It is very important for teenagers to have one good friend Or a group of friends.可知孩子们交到好的朋友是很重要的。28. D 细节理解题。根据第二段句子.because friends can discuss something.可知孩子们喜欢讨论事情,故选 D。29. C 句意猜测题。根据最后一段上文提到的问题,可知“我们是想知道你的答案”,故 C 项与给出的句子同义。30. B 推理判断题。根据文意我们了解到父母会去干涉孩子们的交友,但孩子们交友的确很重要,所以父母应该去更好的了解孩子们。B【主旨大意】文章主要讲述了澳大利亚的气候及不同地区之间的气候差异。31. A 推理判断题。根据句子 When il is winter in China, it is summer there 可知澳大利亚的季节与我们相反,10 月份我们是秋天,所以澳大利亚应是春天。32. C 细节理解题。根据第一段最后一个句子可知北部比南部热,故选 C。33. A 细节理解题。根据第二段第二句. The east coast has rain all year.可知东部雨水多。[来源:Zxxk.Com]------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------34. D 细节理解题。根据第三段第二句 The west winds blow over 1he southwest in winter only.故选 D。35. D 细节理解题。根据第三段句子 In the north of Australia, there is no rain in winter。可知答案是 D。[来源:学_科_网]C【主旨大意】文章讲述了我们如何在旅行中照看好自己。首先要注意放松,不要太累;其次要有好的睡眠;同时还要吃健康的食物,只有这样才能好好的享受旅游。[来源:学科网]36. A 细节理解题。根据第一 段最后一个句子 There are three things you should remember: relax, sleep and eat well.可知要吃好,故选 A。37. C 细节理解题。根据第二段第二个句子 This can be very tiring.可知旅游会很累人,故选 C。38. B 细节理解题。根据最后一段可以看出要想享受假期必需保持健康,故选B。39. A 词义猜测题。根据上文可知白天要睡上一个小时,这是额外的多出的一小时,所以应选 A。40. D 主旨大意题。根据文章大意主要是讲述了在旅行中如何照顾好自己,故选 D。D【主旨大意】文章讲述了我在一个公园里遇到了二十年没见的朋友,他与以前的“敌人”结婚了,现在他与妻子吵架被赶出了家门。41. D 细节理解题。根据第一段句子 His shoes were well-cleaned and hit clothes were quite smart 可知他穿的很好。42. A 细节理解题。根据第二段句子 I learned that he married with two children, and his wife was Sherry 可知他已经结婚了。43. B 细节理解题。根据第一段句子 He looked up, and surprised to see me.可知他非常吃惊看到我。44. D 细节理解题。根据文章第一句可知我们十二十年之后相遇的,所以有二十年没见面了,故选 D。45. C 细节理解题。根据最后一段 He said that he had just had a quarrel with Sherry, and Sherry, acting in the same way as when she was young, threw him out of the door and locked him out.的叙述可知他的妻子跟他吵架,不让他回家了,故选C。第 II 卷 非选择题 (四至五大题, 共 35 分)四、短文填空 (共 10 小题,每小题 1 分, 满分 10 分)【主旨大意】本文讲述了一位年轻人张勤,偶然邂逅了同班同学李军,并邀请李军去家中。他们尽兴地谈到了学校、老师与将来。时间不早了,但是不知道几点。于是张勤想出了办法:大跳了起来,吵醒了楼下的爷爷:“十二点了,为什么你还在楼上大跳呢?”。46.D 考查动词。句意“ 当他结束了中学学业” ,即毕业的时候.47.E 考查连词。连词 till 意为“直到” 。句意:通常在晚上他工作直到九点钟。------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------48.A 考查固定短语。Fall asleep 意为“入睡”是固定短语。49.H 考查形容词。根据后文可知:回家比平时早了一点,故用 earlier。50.F 考查名词。根据后文:他们谈起了学校、老师。故可推知句意:李军是他的一个同班同学。51. I 考查动词。句意:李军买了一些水果与饮料。52. B 考查名词。句意:他们谈起了学校、老师与将来。53.J 考查名词性无助代词。yours=your watch 。54. G 考查固定用法。leave sth +地点。意为:把……忘在……地方。55.C 考查副词。根据最后一句话:为什么你还在楼上大跳呢?可推知:声音来自楼下。 downstairs 意为“ 楼下地 ”。五、完成对话 (共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)【主旨大意】本篇是一位女士与飞机场服务员工之间的对话。讲述了一位女士在等待父亲的航班,但是记错了航班号码,已经抵达的并不是父亲的航班;另外:由于纽约恶略天气的原因,此次航班将推迟2小时20分钟抵达。所以,她将必须等待更长的时间。56. do 客套用语: What can I do for you?意为:我可以为你效劳吗?\ 我能为你做点什么吗?57. for for+时间段, 是固定用法。58. him except 是介词,后面接宾格形式。 Him 指代“ 父亲”。59. time 句意:你知道他的航班抵达的时间吗?time 意为“时间” 。60. at 介词 at+几点钟,是固定用法。61. arrived 联系后文可知句意:BA506 航班已经抵达了。62. his 由于作者根本不相信。可推知句意:我认为那不是他的航班。63. remember 联系下句可知询问:你记住他的航班号码了吗?64. it it 指代航班号码。65. have have to 意为“ 不得不;必须 ”,句意:我将必须等待更长的时间。六、书面表达(共 1 题,满分 15 分)One possible version:My happy weekendLast weekend, my classmate and I went to Fangshan. It was so interesting.At 8:00 on Sunday morning, we got together at the school gate. When everyone arrived, we started. We liked riding, so we went there by bike. After about 30 minutes’ ride, we got there. We found a beautiful place to have a rest. And we took many beautiful photos and played games together. When we felt a little hungry, we took out our food to have a picnic. Everyone ate a lot. We all had a happy weekend.中 考 网全 品 中 考 网------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
展开阅读全文
  微传网所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
0条评论

还可以输入200字符

暂无评论,赶快抢占沙发吧。

关于本文
本文标题:2011年四川省泸州市中考英语试题.doc
链接地址:https://www.weizhuannet.com/p-9478677.html
微传网是一个办公文档、学习资料下载的在线文档分享平台!

网站资源均来自网络,如有侵权,请联系客服删除!

 网站客服QQ:80879498  会员QQ群:727456886

copyright@ 2018-2028 微传网络工作室版权所有

     经营许可证编号:冀ICP备18006529号-1 ,公安局备案号:13028102000124

收起
展开